Med Clean konceptet ønsker vi at sætte fokus på miljøet og inspirere og motivere vores medlemmer til at passe på vores legeplads. Vi har derfor lavet et koncept, der hjælper jer til at lave sociale arrangementer og gøre det til en naturlig del af  hverdagen, at vi alle passer på vores fantastiske vandmiljø.

Læs mere i konceptet og tilmeld jeres forening nederst her på siden.

INSPIRATION TIL CLEAN EVENTS

Vi har teamet op med Race for Oceans Foundation og Copenhagen Cartel og samlet viden og gode råde om indsamling og sortering til vores events

Fælles om et rent vandmiljø

DRSF vil med Clean sætte endnu mere fokus på miljøet og sørge for, at det bliver en integreret del af vores foreningskultur. Vi vil inspirere og motivere vores medlemmer til at hjælpe med at passe på vores legeplads  – havet, stranden, søerne og kanalerne – ikke bare til vores arrangementer, men som en naturlig del af hverdagen.

Til at løfte Clean, skal vi bruge Clean ambassadører ude i klubberne. Clean Ambassadørerne skal være med til at motivere de øvrige medlemmer i klubben og sørge for at holde vores legeplads ren, bruge mindre plastik og fælleskørsel, når vi skal til vandet – alt sammen noget der er med til at gøre en forskel for vores miljø.

Vi kan selvfølgelig ikke hver især redde verden, men sammen kan vi gøre en stor forskel og være med til at skabe nye gode vaner for os allesammen.

Hvordan bliver jeg CLEAN ambassadør?

Ansøgning

Send en kort ansøgning til sofie@dsrf.dk og skriv hvorfor du og din klub gerne vil være med. Vi udvælger 5 klubber i en testperiode fra 1. april – 1 oktober 2021.

Clean pakke

Bliver i udvalgt, modtager I en Clean pakke og selvfølgelig en hoodie og cap til Clean ambassadørerne som tak for hjælpen.

Sæt igang

Nu skal du i gang med at motivere dine medlemmer i klubben og i gang med de grønne initiativer med masser af inspiration fra os.

Få inspiration og start grønne initiativer i klubben

Til efteråret håber vi, at kunne invitere mange flere klubber med som Clean ambassadører, men indtil da, må i meget gerne lade jer inspirere ved at downloade vores konceptkatalog om grønne initiativer og afvikle jeres egne Clean aktiviteter.

Kør sammen og spar på benzinen

Saml og sorter skrald der hvor i SUP’er og surfer

Køb brugt udstyr eller lån af hinanden og køb altid bæredygtigt

Ingen brug af engangsservice

Husk drikkedunken

Gør det til en naturlig del af jeres kultur

Bæredygtige og grønne initiativer

Grønne initiativer kommer i mange former og det er vigtigt, at man starter i det små og bygger på. Det hele handler om gode vaner og inspiration til en grønnere hverdag.

Sørg for at huske drikkedunken, så du sparer unødvendig plastisk. Det samme gælder brugen af engangsservice, køb i stedet nogle kopper, bestik og tallerkner, som i kan bruge ude i klubberne. Nye vaner tager tid, men det er et vigtigt sted at starte. I vil sikkert samtidig finde en masse skrald ude på jeres blå legeplads, derfor er det en god idé at få nogle skraldespande eller muleposer ud i klubberne, så i nemt kan sortere skraldet – så kan det nemlig bruges igen. Få inspiration på www.delditskrald.dk

Derudover kan i spare på benzinen ved at køre sammen, når i skal ud  på tur. I kan også låne hinandens udstyr i stedet for at købe nyt. Vi har selvfølgelig brug for at forkæle os selv en gang imellem, men prøv at kigge efter om produktet er bæredygtigt, det er der heldigvis mange brands der er blevet.

Vigtigst af alt, sørg for at få ryddet op på jeres blå legeplads så affaldet ikke ender i havet. Gør det til en vane at samle op efter en god dag på vandet eller måske imens du er på vandet.

Gør grønne initiativer til en naturlig del af jeres kultur.

Få gode tips og idéer gennem vores sociale medier

– og del jeres egne initiativer med os!
#dsrfclean

11 mio. tons affald i verdenshavene

Hvert år udledes omkring 8 mio. tons affald i verdenshavene. Det er primært engangsplastik, som er er en seriøs trussel mod havets dyreliv, planteliv og hele økosystemer.  Vi kan dog stadig nå at gøre noget ved problemet, hvis vi alle står sammen og hjælper hinanden med at minimere vores forbrug og sørger for at tage os godt af affaldet, så det ikke ender i havet.

Det er tankevækkende at …

Der produceres over 335 mio. tons plastik om året

Der er fundet plastik i maven på mere end 90% af alle søfugle

Det tager mere end 500 år at nedbryde plastik i naturen

Kun 18% af det plastik der produceres genbruges

Knap 1/4 af torsk har spor af plastik i sig

De såkaldte “plastik øer” i verdens have dækkes et areal på størrelse med Afrika

Alle kender billederne af de store plastik øer rundt omkring i verden og man kan godt tænke, at det jo ikke har noget med os at gøre. Men det har det desværre – i høj grad. Vores forbrug stiger, vi bruger mere og mere engangsplastik og mange tager sig ikke godt af affaldet efterfølgende, så det ender på gader og stræder og i værste fald blæser det i havet. Det ryger ikke til Indonesien, hvor vi ser de fleste skræk billeder fra – i stedet tager affaldet turen den anden vej, pga. havestrømme og vores tabte plastikpose kan ende helt på Hawaii.

Solen får ofte bugt med plastikken før det når så langt, men det betyder, at det bliver nedbrudt til mikroplast, hvorefter det bliver spredt i verdenshavene og er umuligt at opsamle igen. Fiskene og andre havdyr spiser mikroplasten, fordi de tror det er føde og så ender det tilsidst i maven på os. The “re”circle of life. Men det kan vi heldigvis gøre noget ved i samlet flok.

Vores målsætning med Clean i 2021 er at

30

klubber motiveres til at igangsætte Clean aktiviteter

100

kilo skrald samles op

5

klubber har Clean ambassadører

Clean pakken

Hvad indeholder pakken?

 • Grappestænger
 • Mesh net til at paddle med
 • Kurv til board (inspireret fra Green Kayak)
 • Trash hook til padler
 • Sand rive
 • Vægt
 • Dropbuckets til affaldssortering
 • Gennemsigtige affaldssække
 • Stickers med Clean
 • Hoodie + cap til Clean ambassadører

Vil i være med?

Hvis jeres forening synes Clean lyder som noget, i gerne vil støtte op om, skal i sende en ansøgning til sofie@dsrf.dk.

I ansøgningen må i meget gerne kort beskrive:

 • Hvorfor vil i gerne være med i Clean
 • Hvilke aktiviteter, i gerne vil afvikle
 • Hvordan i vil motivere medlemmerne til at deltage
 • Om i har erfaring med tidligere miljøaktiviteter

Ansøgninger skal være fremsendt senest mandag d. 15. marts.

Inden påske får i besked om, om I skal være med i Clean, hvorefter udstyret bliver sendt ud til klubben.

FORTVIVL EJ – hvis i ikke kommer med i første omgang, får i helt sikkert chancen igen! Og gode initiativer på egen hånd er af kæmpe værdi! Støtten til det rene vandmiljø er super værdigfuldt!

Stoked sustain

Clean er en del af en række indsatser i STOKED SUSTAIN projektet, som er støttet af Nordea Fonden med 3,99 mio. kr. i perioden 2020 – 2022. Projektet arbejder med mange forskellige indsatser, som har det fælles formål, at få endnu flere danskere til at blive en del af SUP og surf sporten. Find mere information om STOKED SUSTAIN projektet her.

X
X