Dramatisk 3. afdeling af Danish Surf Tour i Hvide Sande

Himmel og hav stod i ét, da Danish Surf Tour havde sit 3. event under Waterz Festivalen i Hvide Sande. Dramaet blev ikke mindre af, at den danske topsurfer Oliver Hartkopp røg ud i kvartfinalen grundet en dommerfejl.

35 surfere stod klar lørdag morgen i Hvide Sande til at tage kampen op mod bølgerne i forbindelse med 3. afdeling af de danske mesterskaber i surfing. Vejret blev fra dagens start en stor udfordring for bÃ¥de de frivillige arrangører samt surferne, da det ikke var muligt at sætte et stabilt eventsite op, hvor dommerne kunne dømme konkurrencen fra. Dette medførte, at konkurrencen i en periode blev sat pÃ¥ hold – En bil blev kørt ud pÃ¥ molen, og sÃ¥ var der ly til dommerne og konkurrencen kunne genoptages.

Hos kvinderne blev det den lokale surfer Maria Andersen, som løb med sejren efter et tæt opgør med Vahine Itchner (nr. 2 – Vinder pÃ¥ stop 2) og Karolina Wolinska (nr. 3 – Vinder stop 1). Vejrforholdene var en udfordring for de kvindelige surfere, da den stærke vind gjorde det svært at komme ud til lineuppen. Ikke desto mindre klarede de sig flot igennem dagen, og konkurrencen er nu helt Ã¥ben inden det afgørende slag i Thy sidst i oktober. Netop nu er Vahine Itchner den førende surfer.

I mændenes konkurrence var Ã¥rets stærkeste felt samlet med alle de danske profiler samt gode udenlandske udfordrer. 2 mindeværdige begivenheder fra konkurrencen var først Oliver Hartkopps exit i kvartfinalen efter en dommerfejl – Oliver nedlagde efterfølgende protest, som han har fÃ¥et medhold i af DSRF’s bestyrelse og arrangørerne, hvorved han er blevet tildelt 640 kompensationspoint. Dernæst var det brormand, Christoffer Hartkopps utrolige comeback, da han i sin kvarfinale først kom i vandet efter 10 minutter pÃ¥ grund af, at han havde sovet over sig i bilen. Alligevel nÃ¥ede han mirakuløst, at kvalificerer sig videre til semifinale. Det hele endte med en sejr til Christoffer Hartkopp foran Esben Raffray og Lenin Sanches. I den samlede stilling er det stadig Oliver Hartkopp, som fører konkurrencen.

Hos juniorerne var deltagelse ikke så høj, men ikke desto mindre blev der kæmpet hårdt om pointsene. Slutteligt endte det med en sejr til Marius Aagesen, som i første stop blev nr. 2. De efterfølgende placeringer blev indtaget af Sebastian Olander og tyske Leon Klütsch. I den samlede stilling har Marius Aagesen et solidt forespring til Sebastian Olander inden sidste stop.

Slutteligt har vi longboard konkurrencen, hvor top 2 i den samlede stilling, så småt er ved at ligge sig fast. Endnu engang løb Robert Storm med sejr med Mikkel Jensen og Sebastian Olander på de efterfølgende pladser. I den samlede stilling er Robert og Mikkel solidt placeret på 1-2. pladsen, mens 3. pladsen er helt åbent med Sebastian Olander, Anna-Julie La Cour Vågen og Naja Enevold Olsen i tæt duel.

Næste og afgørende stop løber af stablen 27-28 oktober i Thy. Her skal konkurrencen afgøres og vinderne af den samlede tour samt de danske mesterskaber skal kåres.