Dansk Surf & Rafting Forbund har pr. 1. december 2019 ansat Simon Brucz som uddannelsesleder og elitekonsulent

Simon er i første omgang ansat i en tidsbegrænset (t.o.m. 1. Juni 2020) 30 timers stilling med henblik på en fastansættelse når og såfremt, der sikres økonomi til endnu en fastansættelse i DSRF. Simons ansættelse kommer i forlængelse af, at Martin Bro grundet for få midler i forbundet, har været nødsaget til at søge nye veje og derfor forlader sin stilling i DSRF ved udgangen af november 2019. Martin er af to omgange blevet forlænget i forbundet, men det har ikke været muligt at sikre den fornødne økonomi til at kunne holde på Martin.

Simon skal på samme vis som Martin, i et tæt samarbejde med DSRFs projektchef, DSRFs bestyrelse og de mange engagerede frivillige i miljøet, være med til at effektuere indsatserne i den 4-årige strategiaftale, som DSRF har indgået med Danmarks Idrætsforbund (DIF). Foruden en række af indsatserne i strategiaftalen får Simon også ansvaret for DSRFs uddannelser, som forbundet ønsker at løfte til et endnu højere niveau. I forlængelse heraf har DSRF netop udviklet en helt ny surf-træner og surf instruktør uddannelse som vil blive lanceret i foråret 2020.

Simon Brucz ser frem til at komme i gang med arbejdet og siger blandt andet:

”DSRF har siden 2012 været igennem en spændende rejse, hvor der fortsat er et hav af spændende ting i støbeskeen. Det har altid begejstret mig, at DSRF konstant leder efter udviklingspotentialer i surf, SUP og white water miljøerne uden at miste sit DNA. Jeg trives i et miljø, hvor man kan bevæge sig hurtigt, lære nyt og hvor der er plads til kreativitet. Derfor er DSRF også et godt match, som et forbund der tør prøve nye ting af og bestræber sig på medbestemmelse. Fx bliver jeg begejstret når alle i surf, SUP og white water miljøet næste år inviteres til medbestemmelse i udviklingen af en ny strategi for forbnudet. Den type inddragelse synes jeg er mega fedt.”

“Arbejdet i forbundet kan ikke altid måles én-til-én ude på vandet, men det kan være med til at forbedre nogle vilkår for de mange ildsjæle i det danske surf og SUP miljø. Jeg træder derfor ind i DSRF med et drive for en løsningsorientret dialog og jeg inviterer folk til, at gribe knoglen og give mig et kald til en snak. Eller hive mig i ærmet når jeg går forbi. Jeg glæder mig til at kaste mig over arbejdet og står klar til at hjælpe forbundets medlemmer med uddannelse, elite, events, udvikling og drift”.

Jakob Færch, formand i DSRF, fortæller ligeledes:

”Vi er selvfølgelig rigtig kede af at skulle sige farvel til Martin, da han har leveret en fantastisk indsats i DSRF. Det er dog forståeligt i det Martin selvfølgelig har skulle tænke på sig selv og sin familie, og i bund og grund er det bare frustrerende, at det ikke har kunne lykkes os, at sikre nok midler til, at kunne bevare de to fuldtidsansættelser i DSRF. Derfor er det også enormt positivt, at Simon har kunne springe til på en deltidsstilling med så kort varsel, indtil vi forhåbentlig kan sikre flere midler til forbundet. Vi kender Simon utrolig godt, da han har været med på forbundets rejse siden 2008. Han er selv en aktiv surfer og har tidligere siddet med bl.a. uddannelsesområdet i forbundet og kender meget af surf, SUP og white water miljøet særdeles godt. Det betyder at han kan springe direkte ind i arbejdet, hvilket på nuværende tidspunkt er en stor fordel for os. Desuden kommer han med rigtig gode erfaringer fra at have ledet aktiviteter i ”Idrætsprojektet” i København de seneste 3 år.”

Hvem er Simon Brucz?

Simon Brucz er uddannet kandidat i Idræt og sundhed fra Syddansk Universitet, hvor han blandt andet skrev speciale om børn og unges aktivitetsniveau i fritiden. De seneste 3 år har Simon arbejdet i ’Idrætsprojektet’ for at bygge bro mellem det frivillige foreningsliv og udsatte og kriminalitetstruede børn og unge i Københavns Kommune. Et arbejde der har krævet fleksibilitet og en stor portion tålmodighed.

“Jeg er blevet vant til at arbejde med fleksible løsninger for at få tingene til at lykkes og tror meget på en løsningsorienteret tilgang. I praksis handler det om at have et ressourcesyn, hvor jeg kigger efter ressourcer i stedet for begrænsninger. Det frivillige fritidsliv er fyldt med så vanvittig mange kompetencer og passionerede mennesker der ofte kan skabe fantastiske initiativer. Nogle gange kræver det lidt input udefra, så folk kan se, hvor seje de er og hvor stor en betydning deres frivillighed kan have for lokalmiljøet. Derfor glæder jeg mig enormt til, at være i dialog med surfere, SUP’ere og white water entusiaster så de kan mærke at forbundet støtter dem i deres udvikling og initiativer.

Tålmodighed har været altafgørende for succes i mit tidligere job, da forandringsprocesserne ofte har strækket sig over flere år hos de børn og unge jeg har samarbejdet med. Alle indsatser starter med tålmodighed, hvorfor det for mig har handlet om tålmodigt og insisterende at blive ved på trods af store udfordringer.

Jeg vil have samme tilgang som uddannelsesleder og elitekonsulent, da jeg tror, at det er nødvendigt når der fx arbejdes for, at skabe talentmiljøer i surf og SUP miljøet i Danmark, eller når nye uddannelser skal implementeres rundt om i klubberne og hos kursusudbydere. Det handler om en tålmodig indsats i fællesskab for at skabe forandring.”

Simon har også en mangeårig baggrund som kystlivredder og uddannelsesleder hos TrygFonden Kystlivredning, hvor han igennem otte sæsoner har arbejdet med sikkerhed og redning. Den erfaring ønsker han også at bringe med ind i DSRF.

“Tilgangen til surf og SUP er nem og er med til at gøre sporten befriende og fantastisk. Folk kan nemt købe et surf eller SUP board og hoppe ud og prøve kræfter med havet, vinden og vejret. Som mængden af udøvere stiger inden for vandsporten stiller det dog også større krav til forebyggelse af ulykker. Jeg ser, at DSRF gerne vil arbejde seriøst med sikkerhedsområdet og facilitere udøvere til, at træffe gode beslutninger når de er hoppet i våddragten. Det bliver spændende at arbejde med. Hvordan kan vi som forbund fx hjælpe til at højne sikkerheden i line-uppen? Eller hvordan vi kan hjælpe klubber til at besidde et minimum af redningsfærdigheder? Der ligger et kæmpe potentiale i, at få klædt folk på til at passe godt på sig selv og hinanden”.

På det sportslige plan har Simon gennem årene selv været aktiv inden for en række sportsgrene.

“I ungdomsårene på Bornholm dyrkede jeg svømning og windsurfing før jeg på collegeophold i USA blev fuldstændig bidt af white water rafting. At padle ned over brusende floderne i en gummibåd virkede faktisk lidt absurd for mig, men det gjorde at jeg blev der i to år som rafting guide. Tilbage i Danmark blev det igennem kystlivredning, at jeg først begyndte at surfe. Gradvist som SUP tog mere fart begyndte jeg også at stille mig op og padle. Dengang blev jeg ret hooked ved, at man kunne dyrke det via DW, i bølger, på fladt vand og som white water SUP. For et par år siden havde nogle af mine gode venner fået en surfboat til Danmark, hvor jeg hoppede med på landsholdet til VM, hvor vi sgu endte med at trække lidt metal med hjem (at der kun var to hold med i vores aldersgruppe er lige meget)”.

Simon Brucz vil i første omgang være ansat i en halv-årig projektstilling, som DSRF dog vil gøre alt for at kunne forlænge således, at aktiviteterne i DSRF fortsat kan drives fremad på et endnu højere plan.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar